21 dagar utomhus

Jag har inte tänkt på det tidigare men när man sover i tält är man utomhus. Det där tunna tyget som är tunnare än många klädesplagg gör ju inte att man är inomhus. Vi är ju rätt mycket i tält och kajak så vi är alltså väldigt mycket utomhus. Men hur många i Sverige är regelbundet utomhus en månad eller mer i sträck. Ja, jo vi går ju in på Konsum och handlar, men du fattar vad jag menar. Och varför ställa sig frågan över huvud taget. Men jag tror att det gör något med oss människor om vi är utomhus och hör vinden, ser stjärnorna, värmer oss vid elden, bajsar på marken och tvättar oss i havet. Jag vet inte vad, men jag tror att det gör något med oss. Eller så är det så att när vi inte gör alla de där sakerna så sker något med oss och att när vi är i naturen så återgår vi bara till något sorts normalläge. Jag och min tvillingbror har en oerhört starkt utvecklad ”flytta sten gen”. Min ”komma i tid till mötet gen” är däremot väldigt mycket sämre utvecklad. Somliga (inklusive jag) skulle nog säga att den är icke-existerande.
I dag har jag utvecklat en ny teori om människans utbredningsmönster i skuggan av inlandsisen och designat en ny kajaksits. Det händer mycket i det fria. Karin och jag har också försökt hälsa på ca 11 paddlare. Det gick typ sämst i världen. Ingen hälsade tillbaka. Men jag är säker på att de var i lovart om oss. Kanske är det något kulturellt. Det jag däremot inte har klarat av i dag är att ta mig ner i kajaken på under tre timmar. Det finns så mycket att titta på och fundera över att de sakerna som skall göras och stoppas undan aldrig tar slut. Särskilt inte om man som jag gärna vill göra varje sak fyra gånger för att se om det går att göra det annorlunda, inte bättre utan bara just annorlunda. Karin hävdar att det inte går att packa våra köksburk med knivarna i. Det tog henne 30 sekunder att konstatera det. Det to 12 minuter för mig att konstatera att det visst går att packa burken med knivarna, men man måste ………………….
När jag var klar med burkpackningen var Karin ute på vattnet och rolltränade. Själv hade jag en kajak att packa. Så därför ser jag oftare Karins rygg när hon sträcker iväg lite före. Själv funderar jag på om det där ljudet som uppstår när jag tar upp vänster paddelblad beror på vinkeln eller om de olika sidorna är olika slitna.
Jo, det är mycket som händer när man är utomhus länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − fyra =